Search This Blog

Translate this Blog

+grab this

Networkedblogs

Catatan Popular

Blog Archive

Thursday, 19 January 2012

NFC: Ketua Audit sahkan gagal, tak perlu firma akaun

“Penglibatan Tan Sri Muhyiddin adalah jelas dalam skandal NFC kerana beliau ketika itu sebagai Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani meluluskan projek tersebut kepada syarikat yang dimiliki oleh ahli keluarga Datuk Seri Sharizat Jalil yang merupakan Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat dan Ketua Wanita Umno,” ujarnya kepada Harakahdaily.


Kah!....Kah!....Kah!....Lembu selembu lembunya

Kah!....Kah!....Kah!....Tindakan yang membanggangkan diri

Sudah terang lagi mau bersuluh. Dah nyata benang sudah basah sebasahnya tapi sedaya upaya berusaha untuk menegakkannya juga. Kenapa lah bodoh dan tolol sangat.


Katanya, Muhyiddin bukan sahaja turut terpalit dengan isu skandal NFC tersebut adalah tidak mempunyai kredibiliti dan integriti lagi untuk mengumumkan sebarang hasrat atau tindakan kerajaan yang sudah pasti menimbulkan prejudis oleh seluruh rakyat Malaysia.


Inilah satu lagi sendiwara bodoh bertujuan untuk mengabui mata rakyat dan bertujuan untuk menutup pekung sebenar kepada sesiapa saja yang terpalit dengan isu skandal NFC. Seorang bapak segala kongkang dilantik untuk menjaga kepentingan kongkang kongkang  yang terlibat.

Lu orang fikir lah sendiri...Apa kesudahannya?

Bekas presiden NUJ Hata Wahari sertai DAP

Bekas Presiden Kesatuan Wartawan Kebangsaan (NUJ) Mohd Hata Wahari menjadi orang Melayu terbaru yang menyertai DAP.


Welcome to The Club.

Semuga perjuangan anda direstui, dirahmati dan diberi semangat juang yang kental demi Keikhalasan, kesempurnaan dan keharmonian.

Lawan tetap lawan! 

Perisytiharaan harta menteri 'bahaya' kata Nazri


Mengisytiharkan harta dan aset milik menteri dan ahli keluarga terdekat mereka kepada orang ramai adalah sesuatu yang tidak patut dilakukan kerana boleh membahayakan mereka,” kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Mohd Nazri Abdul Aziz.

"Jika kita umumkan butirannya kepada orang ramai, ini akan membahayakan individu berkenaan.

"Ini khususnya, jika ia juga membabitkan butiran peribadi mereka,” kata Nazri pada sidang medianya di Putrajaya.


Suatu penjelasan yang banggang dan tolol.Kenapa sempit sangat pemikiran silahabau ni?

Nampak sangat Nazri Jahanam cuba menyembunyikan kenyataan dan kebenaran. Apa! dah terlampau banyak sangat ke harta, sampai takut nak mengiytiharkannya. Baka baka selembu nih semua rupa rupanya takut mampus dan dirompak harta kekayaan mereka yang dibolot selama ini.


Semalam, pengerusi lembaga penasihat panel SPRM Puan Sri Zaitun Zawiyah Puteh berkata ahli keluarga dan pasangan menteri kabinet tidak lama lagi akan diwajipkan mengisytiharkan harta dan aset mereka kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).


Secara tak langsung penjelasan ini mengiakan cakap cakap mulut selama ini bahawa baka baka selembu dibawah naungan UMNO adalah perompak dan bapak segala lanun yang merompak harta kekayaan dan harta rakyat dengan sewenang wenangnya.

Kah!....Kah!....Kah!....Tambi sekor nih takut dirompak oleh rakyat

Kah!....Kah!....Kah!....Tampi lahanat ni takut mampus.

Buka dan celikkan seluas luasnya mata kamu semua wahai rakyat rakyat malaysia. Perihatinlah dengan apa yang sedang berlaku dan kita hadapi sekarang. kita dirompak, kita disamun, kita ditipu hidup hidup oleh pengkhianat dan suku sakat munafik ini.

Apa apa pun....berjuanglah, semarakkan semangat untuk bersama sama menghapuskan silaknat silaknat ini, Kuburkan parti naungan mereka pada PRU 13 yang akan datang.

Bersedialah.....

Lawan tetap lawan!

ShareThis

Pelawat Sejak 30/09/11

Banner Exchange

Photobucket

e-referrer.com