Search This Blog

Translate this Blog

+grab this

Networkedblogs

Catatan Popular

Blog Archive

Tuesday, 17 January 2012


Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menggesa pemimpin politik dan media berhenti memalukan Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam isu melibatkan dakwaan salah laku seks kerana mahkamah sudah memutuskan ketua pembangkang tidak bersalah.

"Anwar ini manusia, bukan batang kayu. Dia reti malu. Bertahun-tahun surat khabar malukan dia. Orang (yang malukan) ini berdosa, kerana mencabul maruah tadilah... Dia berdosa.


Mulut tempayan boleh ditutup tutup tapi mulut manusia lantak pi lah dia orang. Puak puak ini sudah makin terdesak kerana talian hayat mereka sudah tiada lagi.

Maka ini lah saja cara yang mereka ada untuk terus melayari sisa sisa hidup mereka sebelum dikuburkan. Puak puak ini sudah mati akal dan tiada pilihan lagi demi servival mereka. Ingatlah wahai kamu kamu yang munafik, rumah kata pergi, kubur kata mari.

Kah!....Kah!....Kah!....Tak ingat dosa ka?

Kah!....Kah!....Kah!....Sampai bila?

Lawan tetap lawan!

Nik Aziz nasihat Hasan Ali 'jaga mulut'


Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menasihatkan bekas pesuruhjaya PAS Selangor Datuk Hasan Ali yang dipecat sebagai anggota parti baru-baru ini supaya "jaga mulut" daripada terus mengkritik dasar-dasar parti Islam itu.


Perjuang agama islam konon! Bangang tak sudah sudah. Biasalah orang kalau dah terdesak hilang segala pertimbangan dan kewarasan fikiran.

Sendiri yang ujudkan masalah sendiri tanggunglah. Dah kena terajang keluar, buat lah cara dah kena terajang. Tak payah sibuk sibuk nak kritik orang ini, orang itu pula. Tak ada kerja lain ke.

Sekarang terserlah sudah pendirian engko selama ini. Engkolah bapa segala parasit dalam parti PAS. Engko gunting dalam lipatan dan engko jugalah api dalam sekam. Membakar kawan kawan dari belakang secara senyap senyap


Beberapa jam selepas pemecatannya diumumkan, Hasan (kanan) dalam perhimpunan di rumahnya dilaporkan menyifatkan pemecatannya hanya kerana mengkritik Datuk Seri Anwar Ibrahim kerana tidak mahu rakyat terjebak dalam permainan politik ketua pembangkang.


Kenapa baru sekarang engko bersuara. Kenapa dulu ibarat lembu lembu UMNO yang dicucuk hidung, diam macam tikus mondok. Sebenarnya kau tak setanding pun dengan nama nama yang telah engko kritik. Jauh panggang daripada api. Kerana mulut badan binasa, kerana ikut kata hati mampus lah engko.

Kah!....kah!....Kah!....usah perdulikan sibakal lembu ini

kah!....kah!....Kah!....Yang penting sekarang...

Lawan tetap lawan!

ShareThis

Pelawat Sejak 30/09/11

Banner Exchange

Photobucket

e-referrer.com