Search This Blog

Translate this Blog

+grab this

Networkedblogs

Catatan Popular

Blog Archive

Tuesday, 29 November 2011

MP Pakatan keluar Parlimen protes RUU Perhimpunan Aman

Wakil rakyat Pakatan Rakyat bertindak keluar Dewan Rakyat selepas Barisan Nasional (BN), dipimpin Datuk Seri Najib Razak, enggan menarik balik Rang Undang-undang Perhimpunan Aman hari ini.

Speaker Tan Sri Pandikar Amin Mulia hanya membenarkan tiga Ahli Parlimen membahaskan rang undang-undang itu dengan kesemua mereka meminta agar ia ditarik balik dan dirujuk kepada jawatankuasa pilihan khas.
“Ini cara kami menolak rang undang-undang ini sehingga kami ada satu jawatankuasa pilihan khas,” kata Ahli Parlimen Subang dari PKR, R Sivarasa kepada The Malaysian Insider ketika mereka meninggalkan Parlimen.
“Rang undang-undang ini tidak melindungi keselamatan nasional, hanya keselamatan pemimpin-pemimpin BN,” kata Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang, Ahli Parlimen Marang dan wakil rakyat terakhir pembangkang dibenarkan bercakap.
Banyak pihak mengkritik rang undang-undang itu termasuk pembangkang yang menyifatkan Malaysia ketinggalan di belakang berbanding Myanmar dalam menyediakan undang-undang sedemikian.Pakatan: Kenyataan Ahmad Maslan bukti Umno macam Hilter, ‘lidah bercabang’

Dah lah bodoh, bangang pula tu. Bercakap tak pakai otak. Otak taruh kat lutut, lepas tu pinjam otak lembu Shahrizat untuk bercakap cakap.

Kah!.....Kah!.....Kah!.....Bahalol

Kah!.....Kah!.....Kah!.....Bukan melayu yang hilang kuasa tapi AMMENO

Kah!.....Kah!.....Kah!.....Tunggu masa untuk dikuburkan

Peneroka Felda beri Najib kata dua, Isa Samad atau undiDilihat sebagai bantahan terbuka kali pertama, badan yang mewakili peneroka Felda hari ini menggesa Pengerusi Felda Tan Sri Isa Samad berundur secara terhormat dan mahu Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak menunaikan permintaan itu jika inginkan undi pilihan raya umum ke-13.
Gesaan itu dibuat pada satu media di sini hari ini oleh Jawatankuasa Perunding Peneroka (JKPP), yang diiktiraf secara rasmi oleh Felda, mendakwa mewakili 1.6 juta warga peneroka dan sekitar 120,000 peneroka dari 11 wilayah Felda di seluruh negara.
Desakan itu dibuat ketika pentadbiran Najib bersiap sedia menghadapi pilihan raya umum ke-13 dan mengharapkan sokongan padu peneroka Felda yang selama ini dianggap sebagai kubu kuat Umno-BN.

Hina peneroka: JKPP Felda mahu saman Isa

Kah!.....Kah!.....Kah!.....Pak kaduk naik junjung

Kah!.....Kah!.....Kah!.....Kalau dah mata duitan

Bangang punya pengerusi, lahabau ni celik je mata duit.....duit.....duit......duit....

Baru setahun jagung dah nak tunjuk taring. Piiirehhhhh!.

Ngko orang cuba baca apa yang bangang ni cakap - "Isa dilihat mengeluarkan kenyataan seperti "jika budak kecil, saya dah lempang", "munafik", "pembohong", "penipu" dan "jika saya jumpa saya akan lutu (ketuk) dia".

Aku rasa, jadi bapak pun tak layak, inikan pula jadi pengerusi. Memang tak layak langsung.

Kesian!.....Kesian!.....Kesian!.....Malang nasib peneroka2

ShareThis

Pelawat Sejak 30/09/11

Banner Exchange

Photobucket

e-referrer.com