Search This Blog

Translate this Blog

+grab this

Networkedblogs

Catatan Popular

Blog Archive

Friday, 7 October 2011

Bajet: Najib sindir pembangkang

"Jangan ingat kita yang pertama memperkenalkan konsep negara berkebajikan kerana Barisan Nasional (BN) sejak sekian lama mengamalkan negara berkebajikan," katanya sambil mendapat tepukan dari ahli Parlimen BN.

PETALING JAYA: Datuk Seri Najib Tun Razak secara sinis menyindir pembangkang mengenai konsep negara berkebajikan ketika membentangkan Bajet 2012 di bangunan Parlimen hari ini.
“Jangan ingat kita yang pertama memperkenalkan negara berkebajikan kerana Barisan Nasional (BN) sejak sekian lama mengamalkan negara berkebajikan,” katanya sambil mendapat tepukan dari ahli Parlimen BN.

Bajet 2012; bajet yang akan menyebabkan rakyat hilang akal

KUALA TERENGGANU - Jentera pilihanraya PAS Terengganu disemua peringkat diminta berada dalam keadaan bersiap sedia menghadapi apa jua kemungkinan.

Timbalan Pesuruhjaya PAS Terengganu, Haji Muhyiddin Abdul Rashid berkata media yang dikuasai Umno dan Barisan Nasional sedang giat memaparkan propaganda kononnya Perdana Menteri, Dato' Seri Najib Razak benar-benar sedang melakukan transformasi.


Jobs ikon teknologi era baru

TANGGAL 5 Oktober menjadi tarikh kepada kelahiran sebuah lagi gajet terbaru kebanggaan Apple apabila telefon pintar iPhone 4S dilancarkan di ibu pejabat firma Apple, Amerika Syarikat (AS).
Namun, ironinya tarikh itu akan diingati bukan sahaja oleh warga Apple bahkan seantereo dunia, apabila ia adalah hari terakhir buat pengasas syarikat gergasi itu Steve Jobs. Lelaki berusia 56 tahun itu yang juga bekas Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Apple, menghembus nafas terakhir ekoran sakit kanser pankreas yang dihadapinya. Jobs yang menghembuskan nafas terakhir di samping keluarga tercinta mengalami masalah kesihatan yang semakin merosot sejak bulan Februari tahun ini.

Samun di KLIA: Pegawai SPRM dihadap ke mahkamah

KUALA LUMPUR - Tiga pegawai risik Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dihadapkan ke Mahkamah Sesyen di Sepang hari ini atas pelbagai tuduhan.
Antaranya, bersubahat melakukan rompakan, penyamaran dan penipuan serta menyembunyikan rancangan rompakan terhadap tiga warganegara Singapura melibatkan wang tunai mencecah RM1 juta.

ShareThis

Pelawat Sejak 30/09/11

Banner Exchange

Photobucket

e-referrer.com