Search This Blog

Translate this Blog

+grab this

Networkedblogs

Catatan Popular

Blog Archive

Tuesday, 18 October 2011

Roll out the red carpet! It's a night to mingle with the stars @ #AstroIPTV Hollywood Party!

Roll out the red carpet! It's a night to mingle with the stars @ #AstroIPTV Hollywood Party!

Anybody wanna download a whole library of entertainment? Only with #MaxisHome

Anybody wanna download a whole library of entertainment? Only with #MaxisHome

Guan Eng berang anaknya dijadikan mangsa politik


Simelaon simelaon ni semua lupa yang dia orang pun ada anak. 

Kalau ye pun dah terdesak sangat sangat jangan la  menggunakan taktik "terdesak, berbahaya dan kotor" untuk terus berpaut pada kuasa.

Lim berkata jika seteru politiknya mahu ‘menghabiskan’ kerjayanya, mereka boleh berbuat apa sahaja terhadap dirinya tetapi anak-anaknya tidak harus diusik.

Tindakan yang bajul dan tidak bertamadun langsung.

Bajul!.....Keji!.....Terdesak!.....Berbahaya!.....Kotor!.....Lengkap package yang di miliki oleh mereka mereka yang ternyata dan pasti berada dalam gulungan yang dinyatakan.


Penganjur: ‘Himpun tiada kaitan Ezam, Zul Noordin dan Ibrahim Ali’


KUALA LUMPUR, 18 Okt — Penganjur Himpunan Sejuta Umat (Himpun) yang dijadualkan Sabtu ini dengan sasaran mahu menarik lebih 100,000 peserta menegaskan, gerakan itu tiada kaitan dengan elemen politik ataupun akan digunakan bagi menyerang mana-mana kumpulan termasuk kaum lain.
Pengerusi Bersama Himpun Mohd Azmi Abdul Hamid berkata perhimpunan itu juga tiada kaitan dengan beberapa ahli politik yang kontroversial termasuk Ahli Parlimen Kulim-Bandar Baru Datuk Zulkifli Noordin yang dilaporkan akan berucap pada majlis tersebut.
“Zulkifli Nordin, Senator Ezam Mohd Noor dan (Ahli Parlimen Pasir Mas) Datuk Ibrahim Ali tidak terlibat dalam kepimpinan Himpun. Mereka juga tidak terlibat dengan ucapan tokoh pada hari perhimpunan.

Nasib malang dua bayi


Apa kesudahannya?.....Seolah olah tiada siapa yang cuba untuk melakukan sesuatu terhadap gejala ini.Semakin hari semakin kronik dan umpama bumi Malaysia ini sudah menjadi tempat longgokkan bayi bayi haram yang tidak diperlukan.

Apakah fenomina ini akan berterusan dan dibiarkan seolah olah sudah menjadi perkara remeh temeh yang tidak perlu diambil perhatian lagi.

Siapa yang harus dipersalahkan......terjadinya gejala seumpama ini?

Sedih!.....Sedih!.....Sedih!.....

Suspek rogol, bunuh dilanjut remanBANTING – Seorang suspek kes rogol dan bunuh remaja wanita yang mayatnya ditanam dalam lubang bersimen di hadapan sebuah rumah, dibenarkan reman sehingga Rabu ini oleh Mahkamah Majistret Telok Datok di sini, semalam.

Majistret Hurman Hussain membenarkan permohonan polis bagi melanjutkan tempoh reman suspek yang berasal dari Sungai Jarum itu bagi membantu siasatan membabitkan seorang remaja perempuan, See Sheau Fang, 18.

Dakwaan anak VVIP ramas buah dada, Lim enggan ulasKetua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng enggan mengulas laporan  dalam blog pro-Umno yang mendakwa anak lelaki seorang kenamaan di negeri itu mencabul kehormatan seorang rakan pelajar wanitanya.Bersih: Perkasa dakwa Suhakam tidak adil panggil inkuiri


Lompat!.....sikatak!.....Lompat!..... Lompat la tinggi tinggi.....

Aku dah tak tau nak cakap apa apa lagi pasal simelaon sekor ni.Dah tak ada ayat dan bahasa untuk aku gambarkan bertapa aku getik dan menyampah pada simelaon ni.

Dia nak cakap pasal hak. Hak apa yang dia ada untuk mempertikaikan hak orang. Terpulang lah pada rakyat jelata dengan hak dia orang masing masing. Sebenarnya Pihak polis yang tak berhak memperlakukan pelanggaran hak asasi manusia terhadap mana-mana individu.

Sudah!.....Sudah!.....Sudah!..... lah

Duduk diam diam bawah tempurung lagi aman. 

Malaysia bakal lewati had hutang, Anwar cabar Najib debat


KUALA LUMPUR, 17 Okt – Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata kritikan Datuk Seri Najib Razak yang melabel Belanjawan Pakatan Rakyat 2012 sebagai “belanjawan Republikan aliran kanan yang gagal memahami kehendak rakyat” adalah sesuatu yang dangkal.
Malah Anwar(gambar) berkata, kenyataan itu membuktikan Najib mengelak dari isu asas yang menjangkiti pentadbiran beliau seumpama tadbir urus yang goyah, rasuah berleluasa dan dasar Barisan Nasional yang memperkaya keluarga dan kroni.
Sehubungan itu Ketua Pembangkang berkata, beliau mempelawa Najib berdebat berkaitan kedudukan ekonomi negara dan persoalan berkaitan belanjawan.

Bekas perajurit Serawak 'masih merempat'?


Kampung Sealine bersempadan dengan Kampung Senadin di dalam kawasan Lutong, Miri dan sudah didiami oleh penduduk hampir 50 tahun.

Dulu ianya kawasan hutan rimba dan ianya berhampiran dengan telaga minyak Shell. Masih ramai penduduk yang sudah lama tinggal disitu lagi belum mendapat hak milik tanah walaupun sudah banyak kali memohon tanah untuk tapak rumah dari pejabat Tanah dan Ukur.

Pihak kami mendapat aduan dari salah seorang bekas perajurit yang mengadu akan nasib yang menimpa mereka yang pernah berjuang menentang pengganas komunis semasa zaman pemberontakan dulu. 

ShareThis

Pelawat Sejak 30/09/11

Banner Exchange

Photobucket

e-referrer.com