Search This Blog

Translate this Blog

+grab this

Networkedblogs

Catatan Popular

Blog Archive

Monday, 9 January 2012

Keputusan mahkamah bukti Putrajaya perlu hentikan politik kotor terhadap Anwar, kata HRWPenyokong Anwar di kawasan Kompleks Mahkamah Jalan Duta 9 Januari 2012.

KUALA LUMPUR, 9 Jan — Putrajaya perlu berhenti menggunakan “politik kotor” terhadap Datuk Seri Anwar Ibrahim seteleh Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur melepaskan beliau, membuktikan kes liwat itu tidak sepatutnya dibawa ke mahkamah, kata Pemerhati Hak Asasi,
Hakim Mahkamah Tinggi Datuk Mohd Zabidin Diah hari ini memutuskan Anwar, Ketua Umum PKR dan Ahli Parlimen Permatang Pauh tidak bersalah atas tuduhan meliwat bekas pembantu peribadinya Mohd Saiful Bukhari Azlan tiga tahun lalu.
Mohd Zabidin membuat keputusan itu atas alasan tiada keterangan yang menyokong keterangan Mohd Saiful.

‘Saya dibebaskan kerana tidak bersalah,’ kata AnwarAnwar keluar dari Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur 9 Januari 2012.

KUALA LUMPUR, 9 Jan — Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata “keadilan terbukti” apabila beliau didapati tidak bersalah dan dibebaskan dari tuduhan liwat dan berjanji akan “menumbangkan” Barisan Nasional (BN) pada pilihan raya umum ke-13.
“Alhamdulillah, keadilan terbukti. Sekarang kita perlu beri tumpuan kepada pilihan raya umum,” katanya kepada pemberita selepas Mahkamah Tinggi melepaskan dan membebaskannya daripada tuduhan meliwat bekas pembantu peribadinya Mohd Saiful Bukhari Azlan tiga tahun lalu.

Adam Adli digantung 3 semester, dibicarakan tanpa peguam
KUALA LUMPUR, 9 Jan — Aktivis mahasiswa Adam Adli Abd Halim telah digantung selama tiga semester atas tuduhan mencemarkan reputasi Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) tanpa dibela peguam semasa dibicarakan.

Penuntut sarjana muda pendidikan berusia 22 tahun itu ditahan dan dihadapkan ke jawatankuasa tatatertib universiti berkenaan hari ini atas dakwaan terbabit dengan perhimpunan menuntut kebebasan akademik pada 17 Disember lalu.

Ibrahim Ali: Nasib Anwar belum selamat jika Saiful kemuka rayuan
Si tonggong kembali mendabit dada untuk menjadi panglima hasutan. Sering menangguk di air yang kita sedia maklum telah pun keruh. Apa ke jadah katak seekor ini, sifat seorang munafik yang sering kali akan memecah belahkan perpaduan dan kestabilan rakyat marhaen sekalian.

Lagak umpama dajjal, menghasut untuk memporak perandakan kedamaian buat ketika ini. "Saya pembela nasib orang melayu. Ini darah melayu yang mengalir, oleh itu kita kena pertahankan  untuk membela nasib orang melayu".Sebahagian petikan ucapan oleh orang melayu yang menganggap dirinya pembela nasib orang melayu. Memijak bangsanya sendiri. Kemudian mendabik dada mengatakan beliau membela nasib orang melayu.Pembohong laknatul!

Kah!....Kah!....Kah!....Pergi mampus lah
Kah!....Kah!....Kah!....Sikitul barua
Kah!....Kah!....Kah!....

Saiful: Saya tidak akan serah kalah, mahu kes dibawa ke Mahkamah Rayuan
Kah!....Kah!....Kah!....
Kah!....Kah!....Kah!....

Kilang kunyit sudah bersuara kembali untuk memperdungukan lagi diri yang selama ini sememangnya telah aib oleh perbuatan sendiri. Agak2 habuan yang diperolehi dulu sudah sampai kepenghujungnya. Maka babak babak lakunan baru yang lebih dramatik akan dipersembahkan oleh pengarah pengarah yang tak bertauliah lagi bangang untuk tuntunan rakyat sekelian.

Kah!....Kah!....Kah!....
Kah!....Kah!....Kah!....

ShareThis

Pelawat Sejak 30/09/11

Banner Exchange

Photobucket

e-referrer.com