Search This Blog

Translate this Blog

+grab this

Networkedblogs

Catatan Popular

Blog Archive

Friday, 14 October 2011

Telinga hampir putus digigit isteri warga Vietnam


Apa nak kata!
Kesian!.....Kesian!.....Kesian!.....

Mahathir dan kroni kembali dalam berita


Panas!

'Jelas kelihatan, dalam beberapa bulan kebelakangan ini Mahathir semakin lantang bersuara di atas rasa tidak puas hatinya terhadap Najib Razak, yang dilihat ramai sebagai kurang cekap dan ditakdirkan untuk membawa BN dan UMNO kepada kekalahan pada pilihanraya umum ke-13 yang akan datang'.

Ini menandakan ada kepincangan krisis dalaman antara mereka.Kelihatannya   Mahathir masih merupakan orang nombor satu dibelakang tampok pemerintahan Najib dan kerajaannya. Beliau masih berpengaruh di Putrajaya dan juga di dunia korporat di Malaysia, di mana orang-orang terkaya dan peniaga-peniaga paling berkuasa berhutang budi dengan campurtangannya sewaktu beliau masih perdana menteri.

Kesian!.....Kesian!.....Kesian!.....Adakah Mahathir akan merampas kembali tampok pemerintahan daripada Najib??????

10 Artis Sertai Umno


Kah.....Kah.....Kah.....kelako! kelako!

Kah.....Kah.....Kah.....Kemarok sudahhhhh!

Bangang punya artis. Kalau nak masuk UMNO, masuk je la. Tak payah lah nak berkokok sana, berkokok sini. Biaqpi la hampa, orang tak heran pun. Yang menyampahnya, ngko orang menyalak sana sini sebiji macam anjing anjing B'end yang sewaktu dengannya.

Kesian!.....Kesian!.....Kesian!.....

You don't need to wait for Valentine's Day to express your love thanks to #Coffeemate

You don't need to wait for Valentine's Day to express your love thanks to #Coffeemate

Pemimpin Umno mahu Islam dianggap ganas!


Siapa yang patut malu? Bukan Islam ke atau orang Islam sendiri yang patut malu? Jangan jadi macam ini sudah ler.

Baru-baru ini kita dibingitkan oleh orang yang benci dengan pelaksanaan hukum Allah di bumi Malaysia ini, bukan sahaja dia orang tak suka, bahkan cuba adu-domba supaya orang bukan Islam di Malaysia yang sememangnya kurang faham apa dia Hudud, supaya mereka ini tidak menerima Hudud. Dengan kata lain, biarkan Hudud itu difahami bukan Islam sebagai hukuman kejam. Betapa zalimnya orang seperti ini. Jawablah kamu di hadapan Allah di akhirat kelak!

Kawan baik Rosmah dapat untung besar di sebalik Bajet 2012Pi mai pi mai, tang tu juga. Sesiapa pun boleh agak dan boleh teka. Kalau dah jenis tamak, tak pernah merasa hidup senang dan kaya raya, inilah masanya dia nak borong habis semua RM yang ada supaya nanti dah tersedia bekalan yang mencukupi untuk berhijrah dan menetap diluar negara.


Sibetina tonggong ni dia dah dapat rasakan, betapa nanti apabila juak juak B'end dan laki dia kalah tak payah nak fikir panjang lagi.Terus angkat kaki.
Makhluk spesis mana lah boleh ujud dimuka bumi ni. Terlalu menunjuk nunjuk. Dari orang tak tau ngko songlap duir rakyat sampai satu dunia dah tau.


Kesian!.....kesian!.....kesiannnnn!..........‘Engkau dapat seringgit, aku dapat dua ringgit, engkau dapat lagi seringgit, aku pun dapat tiga ringgit’.Bob Lokman: Ketika dalam kelalaian, dibiarkan tapi bila nak dekati Allah ditahan pula
Pelawak, pengacara dan penulis lirik terkenal, Bob Lokman hairan dengan tindakan pihak Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) yang menahan beliau setelah menjadi baik, tetapi tidak ketika dia sedang bergelumang dalam arus keduniaan sewaktu berada dalam dunia hiburan dulu.
Tindakan Jais itu disifatkan oleh beliau seolah-olah mahu menyekatnya supaya tidak menjadi baik, sebaliknya untuk mendorongnya agar terus hanyut dalam arus keduniaan seperti masa lalu.

Menurut Bob (gambar), walau apa pun halangan yang menimpa, beliau tidak akan berganjak dengan pendiriannya sekarang untuk lebih mendekatkan diri kepada Allah dan terus meninggalkan kehidupan glamour serta penuh kelalaian.

Sehubungan itu, beliau akan terus melakukan kerja-kerja dakwah dengan mendekati pelbagai golongan dalam masyarakat termasuk para penagih dadah untuk mengajak mereka kembali ke jalan Allah. 

Malaysiakini berpaling tadah kepada UMNO?

Apa la! Lorat sangat UMNO ni. Sampai syarikat surat khabar pun dia orang nak bolot. Apa la benak sangat kepala hotak dia orang semenjak dua menjaj ini. Kalau setakat sebuah syarikat surat khabar dia berjaya ambil alih, tak payah la nak banggakan dan tak payah la nak canang canang. Buat malu je.

Satu pergi, beribu..... ribu..... ribu..... ribu..... akan datang.Dia orang lupa ke? Blogger blogger ujud macam cendawan tumbuh dan asyik silih bertukar tukar ganti.Aku tak salahkan Malysiakini, mungkin dah sampai ajalnya dengan PR.

Kesian.....Kesian.....kesian.....?????


ShareThis

Pelawat Sejak 30/09/11

Banner Exchange

Photobucket

e-referrer.com