Search This Blog

Translate this Blog

+grab this

Networkedblogs

Catatan Popular

Blog Archive

Saturday, 14 January 2012

Anwar tak risau mereka merayu atau tidak

Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak risau sama ada pihak pendakwa membuat rayuan atau tidak berhubung pembebasannya daripada pertuduhan liwat.

Sambil menegaskan bahawa rayuan itu bukan urusannya, Anwar yang juga ketua umum PKR berkata, beliau tahu bahawa ia diperuntukkan dalam undang-undang dan perlembagaan.


Apa yang aku nak kata hanyalah

Lawan tetap lawan!

Lawan tetap lawan!

Lawan tetap lawan!

Abdul Gani elak soalan mengenai rayuan kes Anwar

"Peguam Negara, Tan Sri Abdul Gani Patail hari ini mengelak soalan pemberita mengenai sama ada pejabatnya akan memfailkan notis rayuan terhadap pembebasan Datuk Seri Anwar Ibrahim daripada pertuduhan liwat Isnin lepas.

"Beliau sebaliknya lebih suka untuk membincangkan mengenai
memancing, cuti Tahun Baru Cina dan hujung minggu, daripada melayan soalan media mengenai Anwar".


Kah!....Kah!....Kah!....kepala otak dah sewel

Kah!....Kah!....Kah!....Pasal dok asyik termimpikan Anwar Ibrahim

Pada hal otak tengah ligat memikirkan lubang jubo siapa pula yang nak dibawa masuk dalam mahkamah selepas ini, untuk dijadikan bahan bahan bukti. Lubang judo Saiful dah tercemar ditumbuhi kulat kulat yang kian mereputkan keseluruhan jubo saiful.

Cerita mengenai memancing hanyalah sekadar menyedapkan hati mamat nih je. kekecewaan dan keaiban sedang membara membuak buak dalam jiwa anak petai nih. Aku rasa semua ikan ikan akan meluat dan benci dengan sikap mamat sekor nih.Silap silap semua spesis spesis ikan akan mengadakan perhimpunan haram pula.

Kah!....Kah!....Kah!....Kelakor la pula

Kah!....Kah!....Kah!....Memang kelakor pun


"Pihak pendakwaan mempunyai 14 hari untuk memfailkan rayuan dari tarikh keputusan itu dibuat dan kerana cuti Tahun Baru Cina yang akan datang, maka hari terakhir untuk berbuat demikian ialah pada 25 Januari".


Kah!....Kah!....Kah!....

Kah!....Kah!....Kah!....

Kita tunggu dan lihat apa pula permainan mereka selepas ini.

Lawan tetap lawan!

Mat Sabu: Pakatan dapat 'kerjasama dari dalam' BN
"Timbalan presiden PAS Mohamad Sabu berkata Pakatan Rakyat kini mendapat "kerjasama daripada dalam" BN untuk membentuk kerajaan selepas pilihan raya umum akan datang"

"Kerjasama itu diperolehi daripada kakitangan awam termasuk anggota keselamatan dan juga bekas menteri BN, katanya dalam ucapan pembukaan di konvensyen Pakatan Rakyat di Alor Setar hari ini".


Satu penjelasan yang tidak siapa pun dapat menyangkalkan. Ini adalah satu kenyataan, bukan omongan kosong. Hanya puak puak dan suku sakat BN yang fenatik saja yang akan menafikan kenyataan ini.

Walaupun ianya suatu ajenda tersembunyi, namun sikap ini sudah lama ujud hanya menanti masa yang sesuai sahaja untuk bertindak. Ini bukan sikap atas pagar tapi kita semua faham kenapa ia ajenda tersembunyi. Tidak perlu dijelaskan panjang lebar, siapa makan cili dia lah yang akan merasa kenikmatannya.

Lawan tetap lawan!

PM: Aset NFC dibeku

"Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini mengumumkan kesemua aset Pusat Fidlot Nasional (NFC) dibekukan, tindakan yang dilihat akan menyelesaikan kontroversi skandal yang menyelubungi projek ternakan lembu berkenaan".

Kah!....Kah!....Kah!....Satu lagi sendiwara dipersembahkan
Kah!....Kah!....Kah!....sebodoh bodoh Lembu pun tak sebenggong dia orang.

Apa ke jadahnya, perjalanan projek tersebut akan diawasi oleh Muhyiddin Yassin dan Noh Omar?. Lagi lagi nak perbodoh bodohkan rakyat. Ada akai ka?
Engko orang  percaya ke dengan kedua dua baka lembu nih?
Kah!....Kah!....Kah!....Lu orang fikirlah sendiri
Lawan tetap lawan!


Ketua Umno bahagian dakwa ahli tidak puas hati dengan Najib


"Ketua Umno Padang Besar berkata, 1Malaysia itu telah memberi banyak ruang kepada kaum lain".


Satu penyakit baru sedang menular rancak dikalangan puak puak lembu iaitu tidak puas hati. Adakah ini pertanda bahawa kebinasaan dan kehancuran akan melanda keutuhan serta keharmonian keseluruhan parti UMNO?

Perbalahan pendapat diantara puak puak ini semakin serius dan tidak dapat dibendungkan lagi. Kini ajenda perkauman dimainkan dan diperbalahkan sesama dia orang.Ramai ahli ahli parti lembu ini tidak berpuas hati dengan konsep 1Malaysia yang diperkenalkan oleh pentadbiran negara pada 2009 pimpinan seorang bapak lembu.


“Saya tidak mendengar rungutan bahawa orang Umno atau orang Melayu tidak suka konsep 1Malaysia ini,” katanya.


Kah!....Kah!....Kah!....Anak lembu yang sudah ketinggalan zaman

Kah!....Kah!....Kah!....tidak perihatin dengan perkembangan semasa

Kah!....Kah!....Kah!....Kalau dah baka lembu sampai bila bila pun lembu


Moooohh! Lawan tetap lawan....

ShareThis

Pelawat Sejak 30/09/11

Banner Exchange

Photobucket

e-referrer.com