Search This Blog

Translate this Blog

+grab this

Networkedblogs

Catatan Popular

Blog Archive

Saturday, 14 January 2012

Abdul Gani elak soalan mengenai rayuan kes Anwar

"Peguam Negara, Tan Sri Abdul Gani Patail hari ini mengelak soalan pemberita mengenai sama ada pejabatnya akan memfailkan notis rayuan terhadap pembebasan Datuk Seri Anwar Ibrahim daripada pertuduhan liwat Isnin lepas.

"Beliau sebaliknya lebih suka untuk membincangkan mengenai
memancing, cuti Tahun Baru Cina dan hujung minggu, daripada melayan soalan media mengenai Anwar".


Kah!....Kah!....Kah!....kepala otak dah sewel

Kah!....Kah!....Kah!....Pasal dok asyik termimpikan Anwar Ibrahim

Pada hal otak tengah ligat memikirkan lubang jubo siapa pula yang nak dibawa masuk dalam mahkamah selepas ini, untuk dijadikan bahan bahan bukti. Lubang judo Saiful dah tercemar ditumbuhi kulat kulat yang kian mereputkan keseluruhan jubo saiful.

Cerita mengenai memancing hanyalah sekadar menyedapkan hati mamat nih je. kekecewaan dan keaiban sedang membara membuak buak dalam jiwa anak petai nih. Aku rasa semua ikan ikan akan meluat dan benci dengan sikap mamat sekor nih.Silap silap semua spesis spesis ikan akan mengadakan perhimpunan haram pula.

Kah!....Kah!....Kah!....Kelakor la pula

Kah!....Kah!....Kah!....Memang kelakor pun


"Pihak pendakwaan mempunyai 14 hari untuk memfailkan rayuan dari tarikh keputusan itu dibuat dan kerana cuti Tahun Baru Cina yang akan datang, maka hari terakhir untuk berbuat demikian ialah pada 25 Januari".


Kah!....Kah!....Kah!....

Kah!....Kah!....Kah!....

Kita tunggu dan lihat apa pula permainan mereka selepas ini.

Lawan tetap lawan!

Peguam Negara, Tan Sri Abdul Gani Patail hari ini mengelak soalan pemberita mengenai sama ada pejabatnya akan memfailkan notis rayuan terhadap pembebasan Datuk Seri Anwar Ibrahim daripada pertuduhan liwat Isnin lepas.

Beliau sebaliknya lebih suka untuk membincangkan mengenai
memancing, cuti Tahun Baru Cina dan hujung minggu, daripada melayan soalan media mengenai Anwar.

"Anda tahu, ini adalah hujung minggu dan hari ini adalah hari Sabtu dan dengan Tahun Baru Cina semakin hampir, saya ingin pergi memancing," katanya ketika dikerumuni pemberita.

Anwar telah dibebaskan oleh Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur daripada pertuduhan liwat Isnin lalu apabila Hakim Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah menolak keterangan DNA.

Pendakwaan yang diketuai oleh Peguam Cara II, Datuk Mohd Yusof Zainal Abiden telah mengesyorkan supaya rayuan dibuat terhadap keputusan tersebut.

Pasukan itu telah mengemukakan syor tersebut Rabu lalu kepada bahagian perbicaraan dan Rayuan, Pejabat Peguam Negara.

Bagaimanapun, sehingga semalam, ketua bahagian tersebut, Kamaluddin Md Said berkata tiada lagi keputusan dibuat berhubung perkara itu.

Pengadu Mohd Saiful Bukhari Azlan dan bapanya, Azlan Md Lazim telah menggesa pihak pendakwaan supaya memfailkan rayuan demi menjaga maruah mereka.

Pihak pendakwaan mempunyai 14 hari untuk memfailkan rayuan dari tarikh keputusan itu dibuat dan kerana cuti Tahun Baru Cina yang akan datang, maka hari terakhir untuk berbuat demikian ialah pada 25 Januari.ShareThis

Pelawat Sejak 30/09/11

Banner Exchange

Photobucket

e-referrer.com