Search This Blog

Translate this Blog

+grab this

Networkedblogs

Catatan Popular

Blog Archive

Friday, 21 October 2011

Gaddafi mati akibat cedera parah, kata pegawai NTC


Seorang demi seorang pemimpin atau bekas pemimpin islam telah dibunuh oleh kaum kafir atau pun kaum yahudi laknatul.Salepas saddam Hussein dan Osama ben Ladim, kini tiba giliran bekas pemimpin Libya, Muammar Gadaffi.


Beliau dilapurkan telah ditangkap dan terbunuh dalam satu serangan jet Nato ketika cuba lari dalam satu konvoi.


Ternyata jelas dunia islam semakin hari semakin lemah dan semakin kucar kacir.


Apa pandangan anda tentang pembunuhan pembunuhan ini?


Patut!.....Tak patut!.....Patut!.....Tak patut!.....


Aku amat sedih sekali........Lagenda lagenda islam dibunuh hanya kerana mempertahankan kedaulatan negara masing masing.


Bekas pemimpin Libya Muammar Gaddafi meninggal dunia akibat kecederaan yang dialaminya sewaktu ditangkap berhampiran bandar kelahirannya di Sirte, kata seorang pegawai kanan tentera Majlis Peralihan Nasional (NTC).


pegawai NTC, Abdel Majid sebelum ini dilaporkan berkata  Gaddafi  telah ditangkap dan kedua-dua belah kakinya cedera ketika cuba lari dalam satu konvoi yang diserangkan jet pejuang Nato.


"Dia juga terkena tembakan di kepalanya," kata para pegawai."Banyak tembakan dilepaskan ke atas kumpulannya dan dia mati."

Pegawai kanan tentera NTC juga berkata menteri pertahananGaddafi, Abu Bakar Younus Jabr terbunuh sewaktu penangkapan bekas pemimpin Libya itu.


NONESebelum ini, APmelaporkan pejuang Libya dilaporkan mengambil alih kubu terakhir yang dipertahankan pengikut setia Gaddafi di ibu kota Sirte.

Ini menjadikan semua kampung halaman pemimpin negara yang digulingkan itu berada di bawah kawalan mereka.

Wartawan yang berada di tempat kejadian berkata, serangan terakhir bermula jam 8 pagi hari ini bertujuan mengambil alih baki lokasi yang masih dipertahankan penyokong kuat Gaddafi sebelum ia berakhir dalam tempoh 90 minit kemudian.

Sebelum serangan itu, menurut wartawan terbabit, lima kenderaan yang dipenuhi dengan penyokong Gaddafi kelihatan cuba melarikan diri menerusi laluan lebuh raya.

Bagaimanapun, katanya, mereka terbunuh dalam serangan yang dilakukan pejuang revolusi negara itu, sebelum operasi mencari baki pejuang Gaddafi yang masih bersembunyi diteruskan.
ShareThis

Pelawat Sejak 30/09/11

Banner Exchange

Photobucket

e-referrer.com