Search This Blog

Translate this Blog

+grab this

Networkedblogs

Catatan Popular

Blog Archive

Friday, 11 November 2011

Jasad Pelajar Malaysia Dibunuh Di Jawa Timur Tiba Di KLIAJasad penuntut Malaysia Adrian Jay Pereira, yang ditetak mati di luar rumah sewanya di bandar Malang, Jawa Timur, Indonesia, malam Selasa, selamat tiba di Advance Cargo Centre (ACC), MAS Kargo di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) di sini, Rabu.

Jasad mendiang yang tiba pada pukul 2.30 petang dengan penerbangan MH 870 dari Surabaya, disambut beberapa anggota keluarganya yang begitu sebak melihat jasad itu.


Pereira, 23 penuntut Fakulti Perubatan, Universiti Brawijaya, Malang, dilaporkan ditetak dengan senjata tajam ketika cuba menghalang seorang lelaki mencuri motosikalnya di luar rumah sewanya di bandar Malang, Jawa Timur pada malam Selasa.

Turut mengiringi jasad mendiang yang akan dibawa ke rumahnya di Taman Klang Jaya, Klang, Selangor, adalah wakil Kementerian Pengajian Tinggi dan wakil Kedutaan Indonesia di Malaysia.

Sebanyak 173 penuntut Malaysia kini mengikuti pengajian di Malang dan daripada jumlah itu, 161 adalah di Universiti Brawijaya
ShareThis

Pelawat Sejak 30/09/11

Banner Exchange

Photobucket

e-referrer.com