Search This Blog

Translate this Blog

+grab this

Networkedblogs

Catatan Popular

Blog Archive

Sunday, 16 October 2011

Komplot pastikan Zambry bukan MB"Menteri Besar Perak Datuk Dr Zambry Abdul Kadir tidak akan menjadi Menteri Besar sekalipun Barisan Nasional (BN) berjaya menawan Perak dalam Pilihan Raya Umum ke 13".

Aku dah agak dah, mamak haram seko ni tak akan lama atau kekal menjadi MB Perak. Banyak sangat bahana yang mamak ni ujudkan. MB bidan terjun katakan.

Kes terbaru yang mamak ni ujudkan ialah pemberian tanah seluas 60,000 ekar kepada kroni pada harga RM375. Maka sudah tentu la ramai didalam UMNO tidak setuju atau gembira dengan tindakan mamat haram ni.Lagi pun juak juak UMNO ni semuanya tamak tamak belaka. 

Ada desas desus dari sumber dalaman UMNO bahawa satu konspirasi telah diujudkan untuk memastikan simamak haram ni tidak akan menduduki kerusi MB lagi

Pancung!.....jangan tak pancung..... Pancung!.....jangan tak pancung

Kah!.....Kah!.....Kah!.....kamu tau la nasib kamu nanti


Ramai ahli Umno Perak tidak gembira dengan pemberian tanah oleh Menteri Besar Perak Dr Zambry Abdul Kadir kepada kroninya.

PETALING JAYA: Menteri Besar Perak Datuk Dr Zambry Abdul Kadir tidak akan menjadi Menteri Besar sekalipun Barisan Nasional (BN) berjaya menawan Perak dalam Pilihan Raya Umum ke 13.
“Saya mendengar dari sumber dalaman Umno bahawa wujudnya komplot untuk memastikan Zambry tidak menduduki kerusi Menteri Besar.
“Ini kerana ramai di dalam Umno tidak gembira dengan tindakan beliau memberikan tanah seluas 60,000 ekar kepada kroni pada harga RM375,” dakwa ketua DAP Perak, Ngeh Koo Ham sambil menambah, beliau sepatutnya mendedahkan siapa yang menerima tanah tersebut.
Ngeh berkata demikian ketika diminta komen berkenaan kenyataan Zambry awal bulan ini bahawa tiada kawasan hitam wujud untuk BN.
Justeru, menurut beliau, Zambry mesti mendedahkan senarai penerima tanah yang bernilai RM1.26 bilion itu namun sehingga kini beliau enggan berbuat demikian.
Ngeh yang juga ahli Parlimen Beruas dan Ahli Dewan Undangan Negeri Sitiawan berkata kenyataan tiada kawasan hitam untuk BN oleh Zambry hanya merupakan satu sandiwara semata-mata.
“Sebelum PRU 2008 Zambry pernah berkata Perak akan mempunyai pembangkang sifar tetapi sebalikna mereka yang kalah,” tambah Ngeh.


ShareThis

Pelawat Sejak 30/09/11

Banner Exchange

Photobucket

e-referrer.com